tabung dan rajin2 la klik di sini

Sara Ali

Saturday, January 1, 2011

Part 1 :Mais sambut tahun baru di PD. Bosan tambah Best.

Salam readers. Selamat Tahun Baru 2011. Seronok sambut tahun baru ni. Korang tengok percikan bunga api tak? Mais tak dapat tengok lah, mais tengok kat dalam tv je. Tapi oklah dari langsung tak tengok. Betol tak? Haa, mais nak tanya nie. Korang sambut New Year kat mana? Kat I-city ker? Kat situ pon jugak tau. boleh tengok lampu macam-macam warna. Memang meriah la mais cakap.


Tapi mais lain cikit kot. Tahun ni mais sambut new year kat PD. Mais datang dengan family mais. Saje je tukar angin. Memang best la dapat pergi sini tapi agak bosan cikit la sebab family mais awal2 lagi dah masuk tidor. Mais dengan adik-adik mais je yang ada. Semuanya buat kejer masing2. Sedih tak? Mr. penyu mais pulak dok melepak kat Bukit Bintang. Risau jugak mais, Bukit Bintang tu kot. Bukan Bukit Aman. haha. Tapi mais percaya kat Mr. penyu mais.  " Wa caya sama lu la Mr. penyu ! Lu jangan macam-macam sama wa ! Tak pasai2 lu kena ngan wa! huhuhu.. " ada gaya samseng tak? 

Ok, mais tak ada banyak cerita sekarang ni, Jom kita layan pic2 untuk hari ni. Seronok tau.


Yang merah menyala nie anak buah mais. Seronok betol dia bila kami dah sampai kat hotel. Tersenyum je macam faham2 je. Mais pulak, sampai2 jer mintak lah jurukamera snapkan pic mais. haha. tue lah kejer mais. Maklumlah , mais sorang je belom pernah sampai kat sini. Yang lain dah berapa kali dah sampai ke PD nie. Dah la datang tak ajak mais.

Bila dah puas posing kat tingkat atas. Mais apa lagi, cari lah katil. Best betul selesa lah mais cakap. Kalo dapat tidor nie, sure berjam-jam lah mais buat peta dunia. hahaha .. Bila dah tak ada kejer, mula lah kami adek beradik cari pasal. Kejer kan anak buah sendiri sampai nangis. Alolo, cian nyer mereka jadi mangsa kami.




Lepas buat peta sampai tersesat2 ntah kemana. Apa lagi, kami terjun ke laut lah. Tapi mais main air cikit2 je sebab tak reti berenang. haha. rugi kan? So pada korang pergi lah ke class renang k. Tengok macam mais nie dah rugi tak dapat nak main air.  Main bola je lah mais oiii!


Ha. yang paling best. mak ayah mais gi dating tau.Jangan terkejut. Sampai kami adik beradik dok mencari kemanalah dorang nia pergi. rupa2 nya menikmati keindahan alam. Jalan berdua-dua gitu. Ala, sweetnye. Semoga mak ayah mais panjang umur dan murahkan rezeki. Insya Allah .


Macam ada yang tak kena jer pic nie. Ilang hero dia kan. Sebenarnya pada 1/1/2011 nie adalah hari lahir ayah kepada dua orang kanak-kanak rebina nie dan merangkap abang ipar mais dan semestinya suami kepada kakak mais. Mais doakan mereka hidup bahagia dan dimurahkan rezeki. Insya Allah. 

p/s: tamat sudah part 1 mais di PD. sebenarnya ada lagi ahli keluarga mais yang mais tak tunjukkan kat korang semua. orang cakap tak sempat nak curi gambar dorang. Maklumlah pengantin baru katakan. OpPs !


5 comments:

Azie Azra said...

posing tuh ats katil.bahye2.terguda2 ni.hehe :)

Hasnah said...

Wahhh..best la kat PD..
Happy New Year 2011=)

Mais said...

to azie : huhuhu,,,,terguda ker?...ish,,prh2,,huhuhu

to hasnah: thax, hepi new year,,best tu blh la, tpi yg periknyer gatal satu badan,,huhuhu

y-A-n-A said...

best! best! best! :DD

yana tag mais taw..

http://naitpor.blogspot.com/2011/01/bloglist-istimewa-utuk-blogger-baru.html

Mais said...

tq yana tag mais..=)
mf agak lewat la plk..
=)